středa 3. října 2012

MINKY, MINKY, MINKY :)


Mellu se splnil další velký sen o tom, mít velkou, různorodou a barevnou nabídku tulivek, které se oficiálně jmenují MINKY :). Ke stávajícím kouskům od Riley Blake Designs tedy přibylo dost kámošů :). 

A JSOU TO KÁMOŠI KVALITNÍ ZA SKVĚLOU CENU, kterou jen tak nenajdete! :) Nehledě na to, že šíře je téměř 150cm - no oujé, další pořádná míra :))...Neváhejte, dokud je minky v nabídce, doobjednávka zatím není v plánu :).

Zpět k minky jako takovému :). Jsou to materiály, které jednou pohladíte a budete se k nim vracet znovu a znovu...a znovu. 

Neskutečně jemné na dotyk, hřejivé, hladivé, tulivé. Ideální na miminkovskou deku, spodní stranu quiltu, na oblečení, do kalhot, jako šálka, nákrčník, čepice (dejte dvojitě :)), na polštářek, na mazlíčka pro prťousky :). Prostě na všechno, kde potřebujete mít hlaďonký pocit :). Můžete je použít buď samostatně nebo po různu stříhat a kombinovat :).

Materiál lehce pruží. Kombinovat lze i s bavlnou, díky které maximálně vynikne, i když je jednobarevný :).  Velmi oblíbené…:).

Jako hlavního dodavatele minky jsem zvolila firmu Shannon Fabrics, které věřím a věří jí i spousta dalších velkých firem v USA i po celém světě.

Fungují od roku 1995 a ne nadarmo si je za jediného licenčního partnera vybraly i samotní "Kaufmanovci" (Robert Kaufman Fabrics). Díky tomuto spojení, můžete v nabídce najít designové tisky související s RKF bavlněnými kolekcemi - např. od Amy Schimler či Ann Kelle, které mají u Melluzínky svá čestná místa :).

Mottem SF je "Making the World a Softer Place", tj. "Děláme svět jemnějším."

Všechny materiály jsou certifikované a zdravotně nezávadné dle testů odpovídajícím USA normám (US Consumer Product Safety Commission and the Consumer Product Safety Improvement Act).

V základní nabídce obchůdku jsou tyto druhy minky od SF

- Cuddle Dimple - ťuplíkaté minky alébrž minky s ťuplíky :) /minky protlačované/ (ňuchňáčci, tulítka, hračky, deky, oblečení, šály, nákrčníky, čepice, zavinovačky...).

  
- Vine Cuddle - protlačované minky se vzorem popínavky (vhodné i na deky pro elegantní či decentnější dámy, maminky, babičky, tetičky...:)). 



- Cuddle Fleece - klasický hřejivý fleece s delším chloupkem (mikiny, tepláky a jinak vše, co již bylo zmiňováno :). 

 
- Designové minky - minky s potiskem od licencovaných autorů pro RKF či přímo pro SF (tak tady se opravdu vyřádíte :)). 


Jako výjimka oproti minky je 100% polyester, který se oficiálně nazývá "silky satin" a je to opravdu lehoulinké jako hedvábí, jemné, hladké, ideální na noční košilku, povlečení nebo quilt doladění chundelatým minky :)). Aby Vám bylo i v zimě teploučko :). 


Ačkoliv jsem se snažila upravovat i katalogová fota co to šlo (SF je má velmi nekvalitní, neostré), ani zdaleka Vás možná neosloví tolik, jako kdybyste tento úžasný materiál viděli naživo :). Kdo to štěstí měl, áchuje jen při zaslechnutí slova "minky" :)). 

Pokud budete při rozhodování váhat, kterou barvu vybrat, ráda poradím, případně pošlu vzoreček, abyste se mohli osobně seznámit :). 

Nahlédněte tedy do obchůdkových minky novinek a nechte se pohladit :). 

Krásné dny plné pohody a aspoň 3 pohlazení denně přeji :), 

Vaše Mellu ťuplíkatá :)

6 komentářů:

  1. Ahoj jak jsou velcí ti dinosauři a piráti? Bylo by to pěkné na mikinách ve vel 116 a 104?
    LaS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj LaS/ičko/ :)), dinoušové mají cca 11cm ti velcí oranžový, opičí piráti to samé :). Můj osobní názor je - opičáky na takhle malou mikču ne, nevynikl by vzor, ale do dinoušů bych šla :). Ti jsou drobnější a víc u sebe, takže vyniknou ;). Rozhodnutí je na Tobě, to je jasné :),m.

      Vymazat
  2. Dobrý den.Prosím vás,CUDDLE DIMPLE minky s tˇuplíky jsou vhodné na spodní stranu bačkor pro dětičky? Jako protiskluzové bačkory. Děkuji za odpovědˇ.Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,

      Marie, z mého pohledu ne. Ťuplíky to sice jsou ale ne proti skluzové, je to ten samý hebký materiál, takže bačkůrky by se (dle mého názoru) klouzaly úplně stejně jako ponožky :(...Hezký den přeji a ťuplíkům zdar :),m.

      Vymazat
  3. Dobrý večer, nebudete mat v najbližšom čase fleece - tmavomodrý?
    Dakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,

      Nová minky dodávka je plánována na cca polovinu října 2013. Výběr není ještě zcela finalizován, tak Vám teď nemohu zaručit, že v něm tmavomodrý ťuplík nakonec bude.
      m.

      Vymazat