neděle 22. ledna 2012

Vítězná Patty Sloniger aneb nový mladý designér v teamu MMF

Už když jsem poprvé zjistila, že Patty Sloniger je tou, která vyhrála velký nový designérský projekt u Michael Miller Fabrics, zalapala jsem po dechu a totálně téhle kolekci propadla…doufám, že jí neodoláte ani Vy! :) 


K Mellu přicestuje během LEDNA/ÚNORA 2012!!!

Je něžná, klučičí, hravá, legrační, okouzlující...


Vybírat může z kompletní nabídky 15 vzorů a vyřádit se můžete na přírodolozích všeho věku :). Hadi, ještěrky, šneci, mravenci, puntíky, včely, úly, břízy, kobylky, čtverce, králíci…kombinací je nepřeberné množství a věřím, že každý správný kluk by měl mít doma nejen luk, ale i kus některé z látek, byť by  to měl být jen pytlíček na poklady nebo doklady :).


Za sebe říkám, že se na Backyard Baby  těším jako malá...úplně v něm vidím své dětství, cítím vůně dávno pozapomenuté, vidím břízy před naším domem a houpačku, o které jsem vždycky snila...:)))


A jak se Patty dostala až k vlastní kolekci? Poslouchejte…


Začátkem minulého roku vyhlásil známý server Spoonflower („natiskněte si látku podle Vás :)“) společně s Michael Miller Fabrics soutěž „The Project Selvage“, která pro výherce znamenala uvedení své vlastní kolekce pod hlavičkou MMF na látkový světový trh. Byla to velká výzva pro všechny ty, kteří měli zájem stát se novým profesionálním designérem renomované značky MMF. A aby toho nebylo málo, vítěze mohla lákat také vidina vlastního stánku a prezentace na velmi oblíbeném Quilt Marketu, a to bez jakýchkoliv nákladů.
Kdo by pak nezkusil své štěstí, viďte? :)


Zadání znělo – „látky pro malé chlapce – miminka“ – „boy fabrics for babies“ :).


Účastníci projektu měli za úkol poslat k posouzení jeden jimi navržený design hlavního vzoru, ke kterému se poté bude „donavrhovat“ zbytek kolekce.


Soutěž probíhala v několika kolech, kde ze 75 semifinalistů (vybráno porotci ve Spoonflower teamu a MMF teamu) postoupilo pouhých 10 finalistů. Ti měli pak dvacet dnů na to, aby ke své soutěžní látce dokončili a předložili dalších pět sladěných vzorů. Všech 10 finalistů se s návrhy svých kolekcí zúčastnilo veřejného hlasování a jako vítěz z něj vyšla Patty Sloniger. Ta soutěžila se svým „větrným dnem“, který je tedy hlavním vzorem kolekce Backyard Baby.
větrný den
Patty pochází z Houstonu a jak sama říká, je šťastně vdaná za úžasného muže, který ji v jejím tvoření podporuje :). Navrhovat látky začala v okamžiku, kdy po letech oprášila šicí stroj, který ji darovala její maminka a poté, co zjistila, že v obchodech může sice ulovit úžasné kousky látek, ovšem, že jí jich také spousta chybí. Když pak narazila na možnosti Spoonfloweru, byla lapena v okamžiku, kdy se jí do rukou dostal první natištěný vzor podle jejího vlastního návrhu.


V kolekci Backyard Baby je pro ni schované její dětství a sama o ní říká: „Mé dětství nebylo o tom, že bych trávila čas hlavně u televize nebo u videoher. Spíš jsem se přidávala k bratrovi a spolu jsme podnikali „objevy“. Někdy velké – to když jsme v lese stavěli pevnosti nebo se houpali na provaze přes potok. Jindy zase malé – to když jsme byli doma na dvorku a hráli třeba jen na schovávanou. Během kouzelných večerů jsme chytali světlušky a zavírali je do sklenic. Mohli jsme tak pozorovat jejich kouzlení :).  Kolekce Backyard Baby ve mně evokuje vřelé a nostalgické pocity a já doufám, že dnešní malé inspiruje k podobným hrám, které jsme hráli, když jsme byli děti.“


A já jsem jen zvědavá, jakou novinku si pro nás přichystá příště, protože tato kolekce je dozajista hit! :)
Ještěrkám a zvířeně zdar! :)


Vaše Mellu
Několik inspirativních kousků z této kolekce:
Nádherný polštář a bryndáky
Backyard Baby polštář





Praporky na postýlku (třeba :))
praporky


Slušivý obleček :)
overálek


Či šatky z "hadí kůže", které si pro sebe ušila sama Patty - začínající švadlenka :):
šaty


PS: Jako bonus si můžete díky Patty zhotovit i něco z "jiného soudku". Níže najdete odkazy na dva šikovné dárečky :)...
šála
sova

4 komentáře:

  1. Na tuhle nádheru se moc těšíííím!... Tajně doufám, že si ji už 4.2. ošahám. :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, Melluzínko, prosím, nejsou nějaké přesnější informace, kdy budou tyto látky skladem? Kolekce je úžasná a hlavně se líbí mému milému Milému a konečně jsme se shodli na látky pro náš nový obývák!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozor na mravence! :))))Milého moc zdravím a gratuluju k zásadnímu životnímu rozhodnutí - i Patty by měla určitě radost :))))....Nejčerstvější info zatím je, že kolekce by měla dorazit nejdéle do 15.2.2012 - snad i dříve...držme si palce :))...myslím, že na ni nedočkavě čeká mnoho z nás :)...

      Vymazat